Stratejik Planlama konusunda 5 farklı seminer

Stratejik Planlama konusunda metodlardan başlayan, pazar bölümlendirme, rekabet stratejileri, mavi okyanus ve yeni müşteriş evreninin keşfi konularında tamamen yöntemlere dayanan bir dizi seminer / workshop hazırladım. Bu seminerlerde de bütün diğer seminerlerimde izlediğim “niçin” yerine “nasıl” üzerinde daha fazla durdum. Bu sayede günlük hayatınızda veya şirketinize geri döndüğünüzde kullanabileceğiniz araçları ve yaklaşımları ön plana çıkartmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

Stratejik Planlama konusunda çalışmayanlar ne kaybettiklerini de ölçemezler

Stratejik Planlama şirketlerin müşteri ihtiyaçlarını doğru algılaması ve buna göre bir plan yaparak daha karlı hale gelmesine yönelik çalışma disiplinidir.Bunu yapmadığınız zaman kaynaklarınızı ve zamanınızı boşa harcar, önünüze çıkan fırsatları da heba etmiş olursunuz.

Bu yüzden kaybettiğiniz fırsatların değeri neydi ?

Bunu kaybettiğiniz an bilemezsiniz  … Yıllar geçince “o gün” göremediğiniz seçeneğin bedelini belki pazar kaybı, belki yeni bir rakibe yol açmış olmak veya şirketinizde dramatik tedbirler almak zorunda kalmak ile ödemek zorunda kaldığınız da görüyor olabilirsiniz.

Diğer bir deyiş ile stratejik pazarlama planı yapmanın maliyeti ile olabilecek kayıplarınızın arasında dağlar kadar fark vardır.

Sizin bir planınız var mı ?

Bir çok kez firma kendisinin bir planı olduğunu düşünür, önce şunu sonra bunu yapacağız şeklinde konuşulur. Çoğu kez birisi bir şey söyleyince “evet evet onu da düşündük elbette denir” … Halbuki sağlam bir plan yoktur, firma “o anı” yaşamakta ve “5 dakika önce” oluşan bir problemi çözmek ile uğraşıyordur.

Pazarlama konusundan geriye doğru düşünmek ile kendi imkanlarınızdan ileriye doğru düşünmek farklıdır. Bu iki yaklaşım tamamen farklı organizasyon ve şirket içi lisan anlamına gelir. Bugün için şirketlerin çoğunluğu “müşteri odaklıyız” diyor olsalar bile aslında dünyayı kendi imkanlarından ileriye doğru düşünen gruba girmektedir.

Şirketler niçin Stratejik Planlama ve Pazarlama Planı yaparken zorlanır ?

Bunun 2 sebebi var :

1. Şirketlerin kadroları bu konuda çok hazırlıklı değil, piyasa ve şirket içi baskıdan dolayı güncel satış taktikleri ile bu konu dakikalar içinde karışıp, kaybolabiliyor. Stratejik Planlama için izlenmesi gereken yoldan kolaylıkla sapılıyor.

2. Şirketler kendi rekabet parametrelerini, misyonlarını, stratejik hedeflerini ortaya koyarken uyumsuz bir tanım bulutu içinde zaman geçiriyor, bu tür çalışmalara zaman ayrılmıyor, üst yönetimin güncel sorunları örneğin “para kazanmak” misyon veya vizyon haline geliyor …

Zamanı geldiğinde oyunun içinde kalabilmek için pratik yapmalısınız, farklı bakış açıları ile kendinize bakabilmeli, dünya örnekleri ile kendi aranızda köprüler kurmalısınız.

Stratejik Planlama Seminer Programı Neyi Hedefliyor

Stratejik Planlama çalışma programı içinde 5 seminer bulunuyor.

Bunlardan ilki “Metodlar ve Jenerik Stratejiler” ile temel yaklaşım hakkında, ikincisi “Pazar Bölümlendirme – Market Segmentation”, üçüncüsü “Rekabet Stratejileri” , dördüncüsü hem bir by-pass hem de odaklanma – gerilla yaklaşımı diyebileceğiniz “Mavi Okyanus Stratejisi” beşinci ve sonuncusu ise “Yeni Müşteri Evreninin Keşfedilmesi” üzerine olacak.

Beş seminerden oluşan bu dizi şirketlerin üst yöneticileri (Genel Müdür, Pazarlama ve Satış Yönetimi), strateji oluşturan ekip üyeleri ve şirket sahiplerine yönelik olarak hazırlandı. İçeriğinde stratejik pazarlama konusunun hem teorisi hem de pratiği yer aldığı için hem öğretici hem de sizi işinize dışarıdan bakabilmenizi sağladığı için uyandırıcı detaylar yer almaktadır.

İşte stratejik planlama konusunda seminerlerim :

.
.
.
.
.
Stratejik Planlama Kurumsal Programı
Stratejik Pazarlama seminerlerime ek olarak kurum içi analizlerinizi beraber yapabiliriz. Bu çalışma seminer programına paralel olarak yürütülen yaklaşık 8 – 10 gün süren (seminerler dahil) şekilde planlanabilir.

—————————————————————————————-

Kurum içi eğitim almak isterseniz aşağıda bulunan teklif isteme formunu doldurunuz …

 

 

Kurumsal Eğitim Talep Formu



İsminiz

E-Posta adresiniz

Firmanızın İsmi

Telefonunuz

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim

Adresiniz

—————————————————————————————-